Снимка: Facebook

Тази къща няма как да е моя, по документи ясно се вижда това, отсече вече бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Той заяви, че е посещавал къщата за гости край Сандански като турист и има платежни документи за това.

"Като турист съм я посещавал и съм плащал за това. Нали разбирате, че тези документи няма как да се фалшифицират", посочи той. Манолев посочи още, че семейството му живее в София от 2001 г.

"Не мога да ви кажа дали е проверявана като къща за гости. Тя стартира като съвместен проект между мен и Ана Димитрова. След построяването й пътищата ни се разделиха. Аз съм участвал до голяма степен в изграждането с различни контакти. Аз съм финансирал това момиче със 700 000 лева", посочи Манолев пред bTV.

Още по темата

Манолов обясни, че 15 години преди да влезе в политиката е работил в някои от най-големите международни частни компании в България.

"В някои от тях годишната ми заплата е надвишавала 100 000 лева. Имал съм и частен бизнес, платил съм стотици хиляди левове данъци и това е проверимо", обясни Манолев.

Той отрече твърденията, че е прехвърлил имота на непълнолетно момиче. "Има отстъпено право на строеж, след като тя е станала на 18 г. Това е било 2013 или 2014 г., когато тя е била на 20 г. тогава", заяви той.

Манолев обясни, че е присъствал на проверка на място от фонд "Земеделие". "Има спечелено европейско финансиране за тази къща. Не мога да кажа дали се е използвала по предназначение. В момента никой не може да посети къщата като турист и тя не функционира като къща за гости. Аз съм си намерил места, като съм звънял на управителката на фирмата", заяви бившият зам.-министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase