Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

На всички е ясно, че в "Автомобилна администрация" корупция има". Това каза пред bTV министърът на транспорта Росен Желязков.

"Дали тя е на ниво рушветчийство, или на ниво по-големи взаимоотношения, би била невъзможна, ако няма тясно корелиране между контрола по пътя и издаването на разрешения и лицензи от страна на самата администрация", допълни Желязков.

По думите му до 2 месеца се очакват функционални и структурни промени, в това число и намаляването на административните предпоставки - разрешителни и лицензионни, които дават възможност за "тясно" взаимодействие между бизнеса и администрацията.

Росен Желязков коментира и битката на българските превозвачи по пакета "Мобилност".

"Не сме загубили битката за пакет "Мобилност". Той няма да бъде във вида, в който е гласуван в пленарната зала на този Европейски парламент."

Според него няма да има законодателни изменения, гледани на второ четене в рамките на мандата на този Европарламент.

Росен Желязков обяви, че е провел среща с турския посланик у нас, относно блокираните на границата с Турция български превозвачи заради неплатени глоби.

"Правилата в Турция са такива, че ако не се платят такси и глоби, превозното средство не може да премине границата", каза министърът.

Желязков заяви, че е получил уверение от турска страна, че тези случаи ще бъдат разгледани и ще се даде по-голяма информираност за правилата. Според него прекомерните глоби могат да бъдат оспорвани и по основание, и по размер, но след тяхното заплащане.

Министърът на транспорта засегна и темата за скандала с евтините апартаменти на властта "Апартаментгейт". Той каза, че всеки казус е различен по своя характер, така че фактите и обстоятелствата ще се анализират от компетентните органи.

"Когато човек влиза и пребивава във властта, трябва да е наясно, че има някои репери, които са по-чувствителни, отколкото за човек, който е извън властта - употребата на власт, злоуопотребата с властта. Властта не принадлежи само на управляващите, а и на тези, които искат да управляват, затова стандартите, които са наложени, важат за всички", коментира Желязков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Стига бе, това не може да е истина, корупция в ДАИ.

13

Анонимен

преди 5 години

Желязков кво чакаш?Подавай си оставката!Признаваш,че тия къде си назначил са корумпирани?

12

V

преди 5 години

Има защото няма съдебен контрол. Трябва промяна на законите при всички кетапи .С възможности за персонална съдебна отговорност .

fallback