Снимки: ПРесцентър НС
fallback

Общ преглед
С молебен в Катедрален храм "Рождество на Св. Богородица" във Велико Търново започна тържественото отбелязване на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.
Общ преглед


На него присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и много народни представители, кметът на Велико Търново Данаил Панов и гости на честването.
 
По-късно народните представители ще бъдат посрещнати в музей "Възраждане и Учредително събрание", където ще бъде тържествената сесия на 44-то Народно събрание.

Заседанието ще започне след възстановка на събитията от 1879 г.

Предвижда се изказвания да направят председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателите на парламентарните групи.

В това число и червената шефка Корнелия Нинова, която е разрешила на депутатите от левицата да участват в церемонията.

За първи път от 17 февруари социалистите ще участват в парламентарно заседание, но бойкотът им ще продължи да важи в софийския парламент.

Народните представители ще приемат Обръщение към българския народ по повод 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

До 1

преди 5 години

Търновската конституция не е комунистическа ,млади момко!!! През 1879 още гие нямало ,,другарите"!

3

Вън предателите

преди 5 години

Корнелия и партията й, които защитават чужди на България интереси, КАКВО ПРАВИ ТАМ?

2

Историк

преди 5 години

Честването за 140 години Конституция трябва да се извърши в църквата "Св. Неделя", където преди 94 години на същия ден русофилите-комунисти извършват най-жестокия терористичен акт в Историята на България !

fallback