Снимка: Булфото, архив

Депутатите от НФСБ са подали сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров да бъде направена проверка на имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това обяви зам.-председателят на партията Борис Ячев.

Още по темата

Вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов изнесе информация пред медиите за имот на Ангелкова в "Овча купел", закупен за 220 евро на квадрат през 2008 г. Днес пък намекна, че министърът на туризма не е посочила в декларацията си, че живее в имот в "Драгалевци".

"Депутатите от НФСБ изразяваме удовлетвореността си от бързата реакция на главния прокурор по отношение разпореждането на проверки на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, на сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов, както и на съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов. Но се появиха и информацията за имоти, придобити под пазарната цена от Николина Ангелкова, министър на трузима", посочи Ячев.

Затова депутатите от НФСБ се обърнали към главния прокурор да бъде направена проверка как са придобити тези имоти и има ли съответствие или несъответствие между пазарна цена и цената на придобиване.

Ячев обаче уточни, че в това число не бил Валери Симеонов, тъй като той разбрал впоследствие за тази инициатива на депутатите си.

"Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на публичната власт – на високите етажи на властта, и считаме, че една подобна проверка би могла да оневини този, който е проверяван, ако се окаже, че няма законови нарушения", заключи Борис Ячев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase