Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Временната парламентарна комисия ще продължи да нищи схемите при придобиването на българско гражданство от чужди граждани.

Анкетната комисия бе създадена по искане на ДПС и започна работата си в края на миналата година. Днес депутатите удължиха срока й на действие с още 3 месеца.

Причината е нуждата от допълнително време за запознаване с големия обем от информация и проучването й, както и наложителното изслушване на иституциите и компетентните органи, мотивират се от ДПС.

Целта на анкетната комисия е да проучи всички данни и обстоятелства, изнесени в чуждестранни и български медии относно нарушение на процедурите, злоупотреба с власт и корупция при придобиване на българско гражданство от чужди граждани.

От ДПС се позовават на журналистически разследвания, в които се изнасят данни за злоупотреба с власт и корупция на длъжностни лица и политици, които участват в производството по придобиване на българско гражданство. В публикация на "Нувел обсерватьор" е отбелязано, че поне един министър и един вицепремиер националист са замесени в продажбата на българско гражданство, аргументират се още от движението.

Председател на комисията е Йордан Цонев от ДПС, а заместник-председател - Тома Биков от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

Данчо ли ще 'нищи'? Нищи Данчо, нищи! Нали си нищоправец!

6

Ха-ха

преди 5 години

Тия си правят комисии да добавят още някой лев към надника. Какво има да нищят?Има си органи дето това им е работата!

5

степаН

преди 5 години

щом Цонев се е заел вижте кога ще излиза в пенсия и от там нататък очакваме решение по казуса

fallback