Снимка: МС
fallback

Темите за терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателноправни въпроси, обсъдиха премиерът Бойко Борисов и главният прокурор на Турция Мехмет Акарджа, който е на посещение в София по покана на българския си колега Сотир Цацаров.

Борисов и Акарджа оцениха високо изграденото сътрудничество между България и Турция в областта на сигурността, миграцията и наказателноправните въпроси, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Турция освен наш непосредствен съсед е и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма", е заявил премиерът.

Той е подчертал, че резултатите от сключеното споразумение с Турция се виждат и в момента към българо-турската граница има нулев мигрантски натиск.

"Споразумението между ЕС и Турция е важно за всички европейски държави", е посочил Борисов и е  допълнил, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията

Борисов е припомнил и че само преди година във Варна беше проведена знаковата среща ЕС-Турция, която е дала положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

1

преди 5 години

След турчина гл.прокурор,идва и ЛАУРА КЬОШЕВИ,дали ще има целувки и прегръдки,или слънцето,ще хвърли асансьорчиков,в краката на ЛАУРА.

22

Анонимен

преди 5 години

Ех фараоне Тутантиквунии как не схвана че Турция и дреме на обрязания дали България ще стане бежански търбух или не нл България е външна граница на ЕС и вход към него и чрез ситуацията с мигрантите в нея Ердоган може да изнудва ЕС за какво ли не.Тутантиквунии се набърка в чужда игра далеч над нивото му и пак не схвана.Дано и да не пистрадале от това.Ердоган гради имидж пред гласоподавателите си, като Путин със завоевания, засега се е насочил към Северена Сирия тъй че фараона да не се обажда.

21

Апартамент в Туркия

преди 5 години

Боко е пътник. И продължава с гафовете. Точно сега не трябваше да припарва до турските си приятелчета, защото още по-ясно му лъсват задните части. Има и вариант да си купува луксозен апартамент в Турция, ако му се наложи да бяга. Говорил да му го дадат на 500 евро, но му казали да си *** и ще трябва да се ръси по нормалните цени.

fallback