Снимка: БТА
fallback

"Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс", обяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

Той подчерта, че всеки подобен случай носи негативи, което ерозира доверието. Затова по думите му трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено.

Oще по темата
"Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма", коментира Дончев.

Той призна, че със своя опит Цецка Цачева е важна за ГЕРБ: "Въпреки ценността, въпреки заслугите, въпреки всичко, с което е допринесла, ситуацията предполага да вземе такова решение", посочи вицепремиерът.

Дончев призна, че случилото се е проблем. Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, добави той и изрази предположение, че всичко е законно.

Томислав Дончев обаче не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов и подчерта, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване.

"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, на изборния процес", каза той.

Томислав Дончев декларира, че не е придобивал апартамент в луксозна сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

Анонимен

преди 5 години

До ТАЛАНТИ-ПО БЪЛГАРСКИСамо да те питам мигрантите за кой гласуват? Като изключим Турция. Ако те е изгонил някой, ще гласуваш ли за него? Още по "хубавото" живково време имаше виц за това какво ще стане като отворят границите. В Берлин защо бяха направили стена между источната и западната част на града? Защо нелегално пресичащите границата на България бяха предимно от вътре на вън? Демек бягащи! Хайде стига с тази опорна точка!

184

Анонимен

преди 5 години

До Дончев, Дончев!?Не самия ГЕРБ, слугите- комунисти, а слабостта на другите, господарите -комунисти ги изяжда. Когато нямаш силна конкуренция, пада и твоето ниво и имунни маханизми. Лошото, че те не са извършили нищо по-различни от тези дето искат да ги сненят. И Бойчев, и Добрев, и Йончева "лъснаха"веднага в същия сценарии. Никой не помни "БСП прави избори в Сливен". Този запис самите БСП си го направиха. А за така наречените "реформатори", неуспери комунисти и деца на партийната номенклатура

183

ТАЛАНТИ-ПО БЪЛГАРСКИ

преди 5 години

ХВАЛЕТЕ МЕ УСТА ?!?"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние"ОТ ТАКИВА КАТО НЕГО 2 500 000 ЕМИГРИРАХА.А ЗА ЦЕЦКА НЕ МИ ГОВОРЕТЕ.АЗ СЪМ ОТ ПОКОЛЕНИЕТО УЧИЛО С т.н. "РАБФАГ"-НЕ СИ СТРУВА ДА КОМЕНТИРАМ НИВОТО ИМ.ТА ЕМИГРИРАТ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ЕМИГРИРАТ

fallback