Снимка: архив "Булфото"

Поправките в Закона за устройство на територията през 2017 г. нямали общо с "Артекс". Внушение било и да се говори за поправка "Артекс", отсече депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Още по темата

След като избухна скандала с новите луксозни жилища на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, се появиха информации и че през 2017 г. са направени поправки в ЗУТ, за да може фирмата строител "Артекс" да завърши свой небостъргач в Лозенец. Според промените срокът за завършване на такива сгради се удължава от 5 на 10 години.

Днес Александър Ненков бе категоричен, че конкретният проект няма отношение с поправките в закона. Той посочи и че строителят не се е възползвал от поправките и че текстовете нямали действие със задна дата.

"Поправката "Артекс" е едно сериозно внушение. Законопроектът е плод на труд и той касае обекти от първа и втора категория, най-големите обекти, за които сме им дали толеранс, тъй като практиката показва, че поради обжалвания, тези обекти се бавят с години. Затова сме дали един толеранс вместо за 5 г. да се завършват обектите за 10 години", обясни Ненков и отново подчерта, че е спорно да има връзка между законопроектът и строежа на небостъргача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase