Снимка: Булфото
fallback

България има нужда от нови стратегически цели, зад които да застанат всички политици, смята депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Повод за коментара му стана 15-годишнината от членството на страната ни в НАТО.

"Днешното време е същото както през 90-те години. Страната е изправена пред необходимост да бъдат очертани нови стратегически цели, нови приоритети, зад които да останат всички политически сили и тези, които са в парламента и тези, които са извън парламента", посочи той в декларация от името на парламентарната си група.

Според него историята с присъединяването на страната ни към Алианса и ЕС е абсолютно красноречива и тя показва, че България постига целите си, когато всички застават зад тях.

"Преди 15 години една стратегическа цел на България стана факт. Да припомним обаче, че тази стратегическа цел стана факт след като всички политически сили обединиха усилията си и поставиха това като основен приоритет за изпълнение пред страната, независимо от това кой управлява", каза още Цонев.

Владимир Тошев от ГЕРБ също прочете декларация от името на групата за членството ни в НАТО.

"Вече 15 години ние доказваме пред нашите партньори от НАТО, че сме достоен и предвидим съюзник и че споделяме демократичните ценности на Алианса. ГЕРБ подкрепя политиката на отворени врати на Алианса, вярвайки че чрез евроатлантическата интеграция се постига реална стабилност в страните кандидатки за членство. Най-голямата отговорност е на ГЕРБ- партията, която за трети път получи доверието на избирателите и заедно със своите коалиционни партньори носи отговорността за управлението на страната", отбеляза той.

"Ние българите доказахме, че можем да постигнем стратегически цели. Признавайки заслугите на всички, работили за днешния ден, призоваваме политическите сили за по-голям конструктивизъм, като създателите на НАТО се обединихме в Трансатлантическия военнополитически съюз като преграда срещу евентуалната опасност от възможна Трета световна война", допълни Владимир Тошев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 години

Имате нужда от една здрава неокастрена гьостерица.До кога ще лъжете нещастниците като нас.Я си махнете имунитетите,слезте от бронираните мерцдеси и тогава говорете за цели и стратегии.Никои вече не ви вярва ,Мента.Няма вече балъци.Краят и на тази Държава се вижда.И спасение няма.

37

Анонимен

преди 5 години

Живков къде си,какви са тези ДПС те са против БГ.Какви босфора какво дранкане.Идейте са към Европа и Русия.

36

Шопо

преди 5 години

Само да ви кажа,че тоя дребосък по времето на Тато беше крупие у казино на морето ! Вие знаете кои бяха крупиета тогава...

fallback