Президентското вето беше отхвърлено в отсъствието на БСП от парламента и това стана с пълно единодушие. В петък пък предстои да се гласува законопроект, с който се опрощават данъчни задължение на мюфтийството.

Още по темата
Това според Петър Витанов, депутат от БСП, показва, че в българския парламент ежедневно се правят сделки и че те се правят често между ГЕРБ и ДПС за подкрепа по едни или други въпроси. По думите му това показва, че партията на Мустафа Карадайъ не е в опозиция, въпреки че се определя като такава.

"Редица важни за ГЕРБ законопроекти минават през съдействието и дори с помощта - като законотворчество, на ДПС", посочи Витанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител от БСП каза, че след управлението на тройната коалиция, в която социалистите бяха в едно правителство именно с ДПС, БСП са платили политическата цена, която по думите му е представлявала спад в електоралната подкрепа.

"Когато сме управлявали с ДПС, бяха много ясно формулирани въпросите, по които ние управлявахме, ние не се криехме, че управляваме заедно. Всичко беше прозрачно. Коалицията беше явна и ние не се срамуваме от нея", подчерта още той в студиото на "Денят ON AIR".

Петър Витанов изрази и убедеността си, че сегашното правителство няма да изпълни мандата си и че настоящото народно събрание няма как да продължава да съществува, а връщането на социалистите там не стои на дневен ред към този момент.

По думите му и отсъствието им има негативи, но сега депутатите говорили много с гражданите, които се опитват да убедят, че може да има друг тип управление.

"Нашата цел е да управляваме самостоятелно, това е голямата цел на БСП, защото само чрез самостоятелно управление, ние можем да гарантираме политиките, които предлагаме. Съгласен съм, че към момента не се очертава възможност БСП да управлява самостоятелно", призна Петър Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase