Снимка: Bulgaria ON AIR

Президентът наложи вето върху промените в Изборния кодекс, мнозинството обаче го отхвърли. БСП напусна парламента и не желае да се върне. Това се случа на фона на предстоящите избори в края на май и тези през есента. След по-малко от три месеца ще избираме представители на България в Европейския парламент, а след това ще се определят и кметовете у нас.

Политологът доц. Мария Коларова беше категорична в студиото на "Денят ON AIR", че предстоят нови нечестни избори у нас и каза, че те вече традиционно са нечестни.

"Плаща се на избори, готови са брокерите. Сега ГЕРБ искат още повече да стегнат правилата в своя полза. Нямаше нужда, направиха грешка, защото правилата играеха в тяхна полза", каза доц. Коларова.

Социологът Юлий Павлов отговори, че избори на национално ниво не се манипулират и българските граждани винаги са получавали това, което са поискали по време на вота.

По думите му никога досега народът не се е възпротивявал срещу изборните резултати, а социологическите проучвания и екзит половете винаги са били близки до официалните резултати.

"ЦИК няма никакво отношение към изборния резултат. Единственото място, на което може да се променят входните данни, са секционните избирателни комисии. Входните данни са важни, протоколите, които идват от секционните комисии. Същественото за протокола е, че той се подписва от всички членове", обясни социологът пред Bulgaria ON AIR. и допълни, че с бюлетини не се фалшифицират избори.

Политологът доц. Мария Пиргова пък каза, че изборните резултати не се различават от социологическите проучвания, защото има страх у хората и е категорична, че у нас няма реални избори, а социологът Юлий Павлов отговори, че хората са получавали това, което са избрали. По думите му твърденията, че няма честни избори у нас, са неверни и представляват заплаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase