Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Цветан Цветанов се присъедини към тезата, че депутатите, които не ходят на работа, не трябва да получават възнаграждение и обясни, че от ГЕРБ подкрепят много от текстовете, внесени от "Обединени патриоти" за промени в правилника на Народното събрание, с които се орязват заплатите на депутатите, които не ходят на работа.

Това стана след коалиционна среща, на която присъстваха шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на НФСБ Валери Симеонов, лидерът на "Атака" Волен Сидеров" и зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. На срещата е обсъдена както темата за промени в правилника, така и тази за ветото на президента върху Изборния кодекс.

"Вие, ако не отидете на работа, ще получите ли заплати от вашите работодатели? Смятаме, че трябва да бъдем солидарни с всички граждани, които когато не отидат на работа, нямат право да получават и съответното възнаграждение. Няма престация, която да е осъществена, няма да получаваш и заплата. Това е, което ще предприемем като действия", обясни Цветан Цветанов.

Той добави и че ще продължат разговорите за ветото върху Изборния кодекс с коалиционните партньори през следващите дни.

Искрен Веселинов също каза, че ще се търси единно решение по въпроса, но настоя, че от ВМРО искат гаранции, че преференциите ще останат в стария си вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Така де

преди 5 години

На единия хората му казват Тиква, а на другия Цвъ Цвъ и станаха за смях дори и на малките деца. Оглозгаха народа до кокал, но искат още и още и още. Нямат напълване геберастките им крадливи и корумпирани търбуси.

15

мнение

преди 5 години

Прав е Цветанов , че който не ходи на работа , не трябва да взима заплата.Въпросът с КАКВО Р РАБОТА???Ако се водиш за РАБОТА , да се разписваш ,да не вършиш нищо от това за което са те избрали , това е РАБОТА и е? Или с други и по точни думи , трябва да уточните разликата между РАБОТА и ПРИСЪСТВИЕ натискане на копчето , работа ли е или......?

14

Анонимен

преди 5 години

БСП ясно са казали, че освен ИК искат замразяване на депутатските заплати, а не да си ги вдигат на всеки 3 месеца.Защо никой не от ГЕРБ не коментира искането на Нинова за замразяване на депутатските заплати?

fallback