Петя Аврамова. Снимка: архив, БТА
fallback

До края на март министърът на регионалното развитие Петя Аврамова е длъжна да създаде обществен консултативен съвет с участието на браншовите организации за въвеждането на тол системата. Това решиха депутатите по предложение на ГЕРБ, след като изслушаха Аврамова за работата на институцията във връзка с електронната винетка и тол системата.

Oще по темата

Освен това на всеки два месеца регионалният министър ще предоставя информация пред ресорната комисия за напредъка по въвеждането на тол системата.

БСП искаха да се създаде временна парламентарна комисия, която да проучи възлагането, провеждането и изпълнението на обществената поръчка за електронната система за винетките и тол таксите, но мнозинството в парламента отхвърли предложението на левицата.

Според червения Димитър Данчев системата явно е „много калпава“, а купуването на електронни винетки се оказа много трудно в началото на годината.

Александър Нанков от ГЕРБ обаче настоя, че е съвсем нормално е да има технически проблеми в началото, но било факт, че пък от началото на година досега са купени повече винетки в сравнение с миналата година, което означавало, че контролът е по-строг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Фен

преди 5 години

До АнонименХехехеее, ти си ЧЕРВЕНО *** , система Платон , хехеееее :)

6

Българин

преди 5 години

До анонименСигурен съм , че си долен неудачник?!

5

До опетков

преди 5 години

Не се изхвърляй така остро, като си напълно неук и неподготвен!Това мога да ти кажа "специалисте".Системата "Платон" няма нужда от проверяващи, но оставям за теб да си проучиш защо и как.

fallback