Снимка: архив "Булфото"
fallback

Министърът на финансите Владислав Горанов не изключи да бъде удължен срокът, в който фирмите, регистрирани по ДДС, трябва да сменят касовите апарати и софтуера с цел печалбите да бъдат отчитани в реално време, съобщава БНР.

Oще по темата

Според Наредбата на приходната агенция това трябва да се случи до края на март, но днес от Българската стопанска камара поискаха отсрочка.

По този повод министърът заяви, че ако се установи, че действително няма да успеят да се справят, може да се прояви гъвкавост.

Горанов допълни, че министерството все още работи в диалог с бизнеса, за да установи достатъчен ли е срокът. 

"Дотолкова, доколкото не сме чули упреци към самата наредба, само по отношение на сроковете, ще ги дебатираме. Ако се окаже, че обективно не могат да се справят, ще проявим гъвкавост, разбира се, в това отношение, защото не можем да рискуваме търговския оборот", каза той.
  
Финансовият министър Владислав Горанов беше категоричен, че предмет на обсъждане е единствено и само срокът за влизане в сила на новите правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Хората въобще не знаят какво ги чака с тази наредба. Трябва да декларирате и принтерите в офиса с ел. подпис?!?! Ако сменяте принтер подавате коригираща декларация. По-голяма простотия чували ли сте?

13

Анонимен

преди 5 години

Ей събират се там някакви главни на по-големите експерти и се чудят какво да измислят да закопаят данъкоплатеца и да БЛЕСНАТ пред началството,а че идеите им водят до излишни разходи на пари и загуби на време това никой не вижда!

12

Анонимен

преди 5 години

Олигофрения след олигофрения излиза от тея гербави кратуни празни

fallback