Снимка: bgonair.bg


"Раздвояването в оценката на събитията във Венецуела между президента и правителството у нас, е достойно за съжаление. Смятам, че изявлението на президента Радев нанесе щета върху образа на България като част от ЕС, нанесе щета и върху самочувствието на българите в чужбина", заяви в студиото на предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR бившият посланик на България във Венецуела проф. Лазар Копринаров.

"Смятам, че не можеше под формата на неутралност да се избегне отговора на въпроса каква е оценката на България за ставащото във Венецуела", каза дипломатът.

По думите му при население от 32 милиона, бежанците от Венецуела от 460 000 хиляди преди 7 години сега са 2 милиона и 600 хиляди. "Те бягат от бедност и политически преследвания", добави проф. Копринаров. 

Има ли риск от гражданска война или военна намеса във Венецуела - вижте в краткото видео, а целия разговор на Милена Милотинова и позициите на журналиста Къдринка Къдринова, политолога Георги Киряков и бившия ни посланик във Венецуела проф. Лазар Копринаров - вижте днес от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase