Снимка: БТА
fallback

И този петък не се размина без скандал между ГЕРБ и БСП.

Поводът сега стана декларацията на червената шефка Корнелия Нинова, която нападна управляващите, че използват част от съдебната власт за политическа репресия и така нарушават конституцията и разделението на властите. Причината за коментара й стана обвинението на съпартийката й Елена Йонева в пране на пари.

Oще по темата

Според соцлидерката делото срещу Йончева е политическа репресия и опит да се ограничи свободата на словото.

Това ядоса Александър Иванов от ГЕРБ, който пък скочи срещу водещия на заседанието Емил Христов, че бил позволявал на изказващи се депутати да се намесват в работата на другите власти.

Той настоя Христов да не допуска Нинова да използва обидни епитети по адрес на управляващите от парламентарната трибуна.

В защита на своята шефка Георги Свиленски пък попита Христов как може да позволи на депутат от управляващото мнозинство да определя какво да говори лидера на опозицията.

Левият Валери Жаблянов пък скочи, че ако отново се стигне до ситуация депутат от мнозинството да се оплаква от парламентарната трибуна от декларация на опозицията, от БСП ще помислят как да постъпят.

"Не ограничих никой от изказващите се, като по този начин съм спазил задълженията си по правилник. Нито един от изказващите се не влезе в собственото ми разбиране за свобода“, защити се Емил Христов. И обясни, че критиките към него и от ляво, и от дясно са "субективно виждане на изказванията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

гинко билоба

преди 5 години

До АнонименА този, дето беше прислужник на Тодор Живков, не е ли комунягаТой си и действа с неговите комунистически авторитарни методи

17

iceblast88

преди 5 години

До 15Подкрепям те с две ръце! Всичкото комунист да влиза в зандана! Само, че към комунистите от БСП ще добавя и комунистите от ГЕРБ!!! Защото и в двете партии е бъкано само с червенокнижковци!!! Най ми е забавно някои гербер като каже, че гласува за комунисти, за да не са комунистите на власт!!! Смях в залата :) Герберите горките колко бързо забравиха, че вожда им с радост лигавеше на Бай Тошо ..ра за да се издига в партията. Свинетзила внучката на национален предател и членка на БКП и тн.

16

?!?

преди 5 години

Няма да се намери някой да ги барне тия двете. Така че недоволството им е безкрайно!

fallback