Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Депутатите приеха окончателно Закона за хората с увреждания, който заедно с тези за личната помощ и за социалните услуги, бе причина за продължителните протести на майките.

Oще по темата
Работещ ли ще бъде обаче Законът за хората с увреждания? Депутатът от БСП Георги Гьоков, който е и зам.-председател на социалната комисия, е скептичен по въпроса. Той е резервиран към закона, тъй като по думите му законопроектът е бил изготвен под много сериозен натиск, който бил следствие от безхаберието към хората с увреждания.

"Социалната оценка се извършваше формално по редица причини. Сега закриваме едната агенция за хората с увреждания и откриваме нова агенция. Няма подготвени хора за това, тепърва ще ги обучаваме", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

"Първоначалната еуфория от повишеното финансово състояние ще отмине и хората ще се сблъскат с проблемите, с които са се сблъсквали и преди това", каза още Гьоков и добави, че липсва индивидуален подход в подпомагането.

Депутатът от БСП настоя, че трябва да се обърне внимание на личната помощ, тъй като по думите му тези хора са в крайно затруднено положение. "Надявам се, че този закон ще сработи. Всички предложения на майките се приеха и законопроектът е със съгласието на всички страни", посочи Гьоков в "Денят ON AIR".

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

До 5При нас кмета е от БСП и управлението също е родово. Няма разлика от това кои ще са на власт - всички са "маскари"!

7

оцелял българин

преди 5 години

Мисля,че е време тук, да ни зарадват с новината: "Тази заран се спомина ДрагалЪвския Ай дук"!По Коледа стават и чудеса.

6

Анонимен

преди 5 години

Догодина - 3 пъти избори, казаха социолозите.

fallback