Снимка: Архив, Булфото

От БСП определиха оставката на заместник кмета Евгени Крусев на Столичната община като "шах на пешката" и настояха Йорданка фандъкова да понесе своята отговорност.

Още по темата

По-рано стана ясно, че Евгени Крусев се оттегля от поста си заради реновирането на ул. "Граф Игнатиев". Причината е, че той е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта.

"Оставката на Евгени Крусев като заместник-кмет на Столична община е шах на пешката, за да спасим царицата. Ние търсихме отговорност като политическа сила в първо лице единствено число от кмета на София, а не от заместниците или така наречените буфери", каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

"Призоваваме Йорданка Фандъкова да поеме отговорност, на санкция подлежат и ресорните комисии и дирекции, отговарящи за ремонта на "Граф Игнатиев". Ако понасянето на отговорност е да се разделим с един или друг заместник на фона на главоломно растящия проблем, мисля, че следващата стъпка е самата тя да излезе и да каже за тази отговорност", настоя той.

Паргов се усъмни и дали е лично решението на Крусев за оставката.

Той коментира и проблема с мръсния въздух в София. По думите му той не може да бъде решен нито със зелен, нито с безплатен билет. Затова от левицата настояват парите от по-високия данък за старите автомобили да бъдат насочени към домакинствата, които се отопляват на твърдо гориво.

"Призоваваме тези пари да бъдат използвани ударно за закупуването и монтирането на инсталации за пречистване на въздуха, които се слагат на комините. Тези пари трябва да бъдат вложени в нещо. Те не могат да пълнят дупки на бюджета на един или друг кмет, да бъдат влагани в едни или други ремонти“, обясни още Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase