Снимка: МВнР
fallback

България все още не е готова да се присъедини към Пакта за миграция на ООН, защото има забележки по текстовете. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, цитирана от БНР.

Oще по темата

По време на изслушването на Захариева и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов в ресорните парламентарни комисии стана ясно, че правителството не е взело окончателно решение за българската позиция, въпреки че по-рано декларира отказ от включване в Пакта.

"Срещата декември е по-скоро политическа среща и в този акт абсолютно незадължителен този пакт, но това беше стремежът на държавите да намерят общо решение с този феномен. България има някои забележки по текстовете, които можем да изложим на Общо събрание в ООН и в момента не е готова да се присъедини към Пакта", отсече днес Захариева.

Помолена за позиция за информацията в московското издание "Комерсант", че газовият проект "Турски поток" ще премине през България, Захариева заяви, че според нея не е добра практика български министри да коментират публикации, особено в чужда преса.

Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Египет Самех Шукри. Двамата подписаха споразумение за сътрудничество в редица сфери, а първото заседание на новосъздадената двустранна група вероятно ще бъде догодина, когато се очаква у нас да бъде на посещение и президента на Египет Абдел Фатах Сиси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Тодор

преди 5 години

Ето какво е написал Албер Камю през 1960 г. "Утре 600 милиона жълти , милиарди жълти, черни, *** биха се излели като вълни върху Европа...и в найдобрия случай биха я покръстили. И тогава всичко, на каквото ги бяха научили ,него и всички, които му приличаха, всичко, което той беше научил до този момент от хората от неговата раса, всички ценности, заради които бе живял, щяха да станат ненужни. Тогава какво ли щеше да има стойност?

12

Анонимен

преди 5 години

Скубло, ако и под пакта се подпишеш от наше име, изобщо не се връщай!

11

бг

преди 5 години

Този пакт е за свободно движение на мигранти. Ако България подпише този пакт ще нахлуят камилари и черни шшебеци от Африка и ще могат легално да кандидатстват за убежище. Този пакт е началото на края на християнска Европа.

fallback