Снимка: bgonair.bg
fallback

Ще се възползва ли ДПС от трусовете в управляващата коалиция и може ли да заеме мястото на "Обединени патриоти" във властта?

"Предстои много интересна и гореща политическа зима. ДПС има своето място в управлението на държавата. Около 10% от населението в България гласува за ДПС и те трябва да бъдат представени по един или друг начин във властта. Друг е въпросът, че с това ръководство на ДПС трудно биха могли да намерят партньор за участие във властта", коментира бившият министър на земеделието Мехмед Дикме.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че ДПС винаги е подкрепяло правителството в трудни моменти. Според него се коментира, че "кликата около Доган е в негласна коалиция с хората около Борисов".

"Но трудно ГЕРБ биха приели открита коалиция с ДПС за участие в управлението. Няма нищо лошо в това, ДПС е най-предвидимата партия", каза още Дикме.

"Бъдещето на ДПС, за добро или за лошо, минава през политическото оттегляне на Ахмед Доган и кликата около него от взимането на решенията в партията. Тогава ДПС може реално да бъде поканена за партньор в управлението", убеден е Мехмед Дикме.

Той е на мнение, че изборите не са решение в създалата се ситуация и се позова на исканията на протестиращите за смяна на системата и нови взаимоотношения между властите. А по думите му Бойко Борисов трябва да излезе и да каже какво предлага на протестиращите граждани.

"Никой да не се смята за незаменим в политическата система", завърши бившият министър на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 5 години

ЩО БЕ НЕ ВИ ЛИ ХАРЕСВАТ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИТЕ НА ПОРЦИИ, ХИДРОМЕЛИОРАТОРИ БЕЗ ПРАВОСПОСОБНОСТ, ТЕ ТИЯ ДЕТУ СИ ЦЕПЕЛИ АТОМА НА КУХНЕНСКАТА МАСА- ТЕ СА ОБИТАТЕЛИ НА НЕЩО КАТО САРАИ С НЕОБЯСНИМО СКЪПИ ЯХТИ, КОЛИ, ДВОРЦИ И МЪЖКИ СЕКРЕТАРКИ- ТОВА ЧУДО Е ИЗЛЪЧИЛО САМО СРАМ И ПОЗОР- ЕДИН ЧИТАВ НЕМА- НЪЛ ТАДАРЪК.

32

Мария

преди 5 години

Български гражданин,роден в България и самоопределщ се като турчин Да,има място в управлението на страната.Но ДПС като противоконституционна партия,въпреки членуващите в нея български мекерета, не трябва да е част от правителството.

31

Гошо

преди 5 години

ДПС няма да се съгласят да участват публично във властта. Те предпочитат зам. министърски, шефове на дирекиии на фондове и т.н. ппостове. Приватизират, т.е. крадат каквото може, пълнят кесиите и напече ли се, свалят кабинета. А смяна на системата без избори не може. Това е залъгалка за наивници. Както не може и еднопартиен кабинет да заличи последствията от краажбите и далаверите на Боко и Цуци.

fallback