Красимир Каракачанов. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов призова политиците, ако рискуват да бъдат разбрани погрешно, да си мълчат.

Повод за това стана изказването на депутата от НФСБ Петър Петров, който пред Дарик радио обяви, че децата с увреждания трябва да бъдат отглеждани в специални домове, а след това отрече да е казвал такова нещо.

"Тези деца, е моето дълбоко убеждение, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти", каза Петров . В аудиозапис, качен на сайта на радиото, той добавя, че е "виждал това чудо, как тези деца, ненормални във всяко едно отношение, как изнасят концерти, как рисуват" в един завод за телове до Мездра, чието име не може да се сети. После се отметна от думите си, само че скандалът вече беше налице.

Още по темата

"Ако някой не може да се изразява правилно и не го разбират постоянно, по - добре да не се изказва", отсече по повода Каракачанов.

Той допълни, че няма как да иска оставката на Петров, защото не е депутат от ВМРО.

А за пакта за миграция на ООН, вицето увери, че няма разкол в кабинета.

Според него има много спорни моменти в документа.

"Ако искаме да се грижим за бежанци от война, има си конвенция на ООН, а този глобален факт на мен ми намирисва като на пакт, който ще подготви глобалното преселение на народите", каза той.

Като пример Каракачанов посочи, че в пакта е записано, че страната, в която се озовава кандидат мигрант, е длъжна да му осигури лични документи.

"Ако в България дойдат 100 000 афганистанци или пакистанци, ние ще трябва да им дадем български паспорти и ако не ги приемат в богатите западни страни, те ще трябва да останат у нас, това пък означава, че здравно, социално, образователно осигуряване ще легне върху бюджета на приемащата страна. Ако някои от западните страни искат да преселват мигранти, защо просто не им организират полети и директно да ги преселват", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase