Снимка: Flickr

"Обединени патриоти" може да внесат някои от предложенията на КНСБ между първото и второто четене на Закона за държавния бюджет, стана ясно след срещата между синдиката и патриотите в парламента.

Кои точно предложения ще бъдат подкрепени обаче било въпрос на калкулации.

Още по темата

"Имаме уверение, че част от нашите предложения ще бъдат разгледани от колегите и внесени тези дни. За двете предложения - увеличение на минималния размер на обезщетение за безработица от 9 на 12 лева и това за отглеждане на дете през втората година - от 380 на 420 лева, срещнахме разбиране и подкрепа", посочи председателят на КНСБ Пламен Димитров.

"Техните предложения срещат нашата подкрепа. Сега въпросът е да се направят малко калкулации и да се проведат разговори", каза и депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Патриотите и КНСБ имат и еднаква оценка за полезността на Бюджет 2019 г. Пламен Димитров отново каза, че винаги може да се иска още, но отчете, че е това е най-добрият бюджет през последните години.

"Бюджет 2019 г. отговаря на основните посоки, които сме фиксирали – ръст на доходите, повече социални разходи. Изпълняваме обещанията си. Процесът на тяхното крайно изпълнение е все пак с хоризонт до края на мандата", добави Искрен Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase