Снимка: BulFoto
fallback

Витоша е в окаяно състояние. Когато се качих на Драгалевския лифт, се сетих за "Запорожец", разказа министърът на околната среда и водите Нено Димов.

По думите му към момента работят експерти, които ще определят дали ще бъде започната промяна на устройствения план на природен парк "Витоша".

Oще по темата

Според министъра Витоша трябва да бъде върната на софиянци. Той уточни, че в момента там не може да се строи - могат само да бъдат правени ремонти, но от къде ще бъдат намерени части за "Запорожеца" (Драгалевския лифт), при положение, че отдавна не е в производство?

Нено Димов обясни, че за да има съвременни съоръжения, трябва да има ново строителство.

Екоминистърът коментира пред БНТ и темата за въздуха като заяви, че основният отговорник за качеството му е местната власт.

Той обясни, че сме много силни на програмите, но доста по слаби на резултатите и това трябва да се промени, иначе следват санкции.

Според Димов могат да се направят зелени пояси в общините и да не се допускат определени коли в определени дни, но за тези и други промени тепърва предсои битка в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Самара

преди 5 години

Всички опити през последните 10 години да бъдат подновени старите лифтове на Витоша не доведоха да никакви резултати. Ясно е, че докато ме бъде променен действащия план за управление на Витоша ще видим нови лифтове през крив макарон!

28

Todor R

преди 5 години

Дано държавата се организира по-скоро и да създаде нужните условия да има нови лифтове на Витоша, а не да живеем като в каменния строй.

27

Анонимен

преди 5 години

Аааа,НЕ ! Не давам Витоша на " Георгиус Георгиу " оня грък по потник дето бил собственик на Банско !ще бетонира и ще загради Безотговорно и Безвъзвратно ! пък *** гони Михаля/Потника.по-добре пустош

fallback