Снимка: Булфото, архив
fallback

Депутатите от левицата поискаха независима техническа експертиза на проблемните пътища в страната.

Според Елена Йончев, ако няма от какво да се притеснява, правителството би трябвало да подкрепи искането на БСП.

Червените внесоха искане в АПИ  за независима техническа експертиза на автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", както и на Околовръстното на София и първокласния път Видин - Кула.

От БСП предлагат експертизата да се направи независима европейска лаборатория, за да бъдат резултатите реални и безпристрастни.

Целта на проверката е да се покаже дебелината на пластовете на пътищата, техният състав и да се сравни даденият участък с първоначалните планове.

"Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали, защото тяхното състояние е видимо за всеки от нас, без да се прави техническа експертиза. Много често след като бъдат направени пътищата, започва и техният ремонт", коментира Йончева.

Според нея доста хора смятат, че голям процент от обществените поръчки за магистрали, се връща към властта.

Тя смята, че независимата техническа експертиза не дискредитира българските строители, напротив – това било единственият начин професионалистите да бъдат защитени.

"Имаме прекрасни пътни строители, прекрасни инженери и те вероятно са принудени да правят компромиси, попадайки в определена среда, в която се дават обществените поръчки. Те са длъжни да правят компромиси, за да получат работа", допълни още Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 5 години

Както се казва - за да ти е гадно цял ден, не нужно да откриеш колата си със спукани гуми, а е достатъчно да чуеш изказване на червен депутат. Пу, пу, да не ви се случва туй е по-мръсно и злобно занимание от черна магия. Ромските врачки от тях уроци по лъжене трябва да вземат.

46

Анонимен

преди 5 години

Червените са енергийни вампири, основната им цел е българина да е максимално нещастен. Видят ли щастлив българин веднага почват да му обясняват всъщност колко нещастен трябва е, ...и то само защото те не са на власт. Човек дори с усмивка да му почне деня, то още от сутрешния вестник или новини червените му изпиват всяка позитивна емоция. Аман вече, стига сте ни облъчвали с отрови в името на вашия мерак за власт.

45

месара

преди 5 години

другарко йончева, а кой ше плаща за тая независима европейска експертиза, бсп ли? я ти ходи зимай проби, по евтино ше ни излезне! абе не е лесно да си комунист, се требе да дебнеш и обвиняваш, нали другаре!

fallback