Снимка: БТА
fallback

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на партията да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Oще по темата

Промените бяха внесени от народния представител Менда Стоянова и касаят реда и условията за определяне на имуществените и неимуществените обезщетения при застраховка "Гражданска отговорност".

С промените се въвежда таван от 20 000 лева обезщетение за близките на починал при катастрофа.

На нея ще имат право съпруг или човек, живял на семейни начала със загиналия, както и на дете и на родител

Предложението идва след решение на Върховния касационен съд, с което бе разширен кръгът на роднини с право на обезщетение. Заради това цената на задължителната "Гражданска отговорност" се вдигна с близо 40% през тази година.

Застрахователният бранш обаче настоява промените да станат факт, защото според тях именно отдапането им ще доведе до драстичен скок на "Гражданска отговорност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

173

Моотокарист

преди 5 години

Linde майка! Защо такива големи обезщетения! Тъщата пътува насам, що да не пресрещна рейса, и да го гътна в дерето? С жената ще си ги арчиме!

172

Грешка

преди 5 години

Блеър, 2016 излезе много хубав филм за Блеър, гледайте го.Интересното е, че точно ББ за Ирак, казва: "Спец службите са натикани в ъгъла..."Но никой не го чува!Появява се "Инициативен комитет за демокрация в Ирак" - водачи С. Трифонов, Василев, Кирил Рашков, Евгени Дайнов - интересна му е дипломната работа - махнал е етикетчето в библиотеката - нали е демократ. Москов, Дим. Иванов СДС.И още другари демократи.Като чуете тежката диагноза при онколога се замислете, стигна ли обеднен уран до БГ?

171

Ели

преди 5 години

Друго си е български воиничета да загиват в Афганистан - под турско командване за интересите на САЩ. Друго си е български воиничета да загиват в Ирак - операция "Шок и Ужас". Нищо, че излязоха потресаващи данни на продължилото 7 г. разследване Докладът "Чилкот" - 12 тома, три пъти по-дълъг от Библията, доказващ ужасяващата агресия на САЩ и Лондон в Ирак, Блейр се извини.Какво стана със САЩ визите за БГ?Друго си е "демократични бомби с обеднен уран", и ако мислите, че са подминали БГ грешите.

fallback