Откриване на факултета по фармация. Снимка: БТА
fallback

Вицепремиерът Красимир Каракачанов смята, че опозицията се опитва да се възползва от скандала в Агенцията за българите в чужбина, където бе разкрита корупционна схема.

"Демонтаж на правителството - не го разбирам. Това че ДАНС и Прокуратурата са си свършили работата и са заловили един висш чиновник, който прибирал рушвети, е едната страна на въпроса, но последвалата след това атака е чисто политическа", коментира вицепремиерът.

Oще по темата

Според него от ситуацията се опитват да се възползват и "разни малки партийки и формацийки, които на последните избори са взели по 2-3 хиляди гласа и те искат да трупат авторитет". Най-вероятно те са изпълнители на политическа поръчка на тези, които искат да свалят правителството, смята Каракачанов.

По думите му в една ситуация, когато има стабилност, ръст на доходите, икономически растеж, увеличение на БВП, не бива да ставаме заложници на една опозиция, която на всяка цена иска да се докопа до властта и на 3-4 партийки, стоящи извън парламента, за които не е важно как се развива държавата, а да съборят нещата, за да могат евентуално случайно да се промъкнат отново в парламента, предаде БТА.

На въпрос за корупционния скандал в агенцията той отговори, че според него вчера прокуратурата си е казала мнението по въпроса.

"Аз неслучайно съвсем директно заявих, че в такова нещо ВМРО не е участвало и прокуратурата го потвърди, допълни Каракачанов. Той уточни, че наистина "изборът е бил погрешен и затова цялата строгост на закона трябва да се стовари върху него, ако обвиненията се докажат".

На въпрос за продължаващите протести на майките, той каза, че според него там има представители на разни политически партии - зелени, защото не искат втора кабинка на Банско, има партии, които на последните избори са останали извън парламента. Всички те излизат от името на майките и говорят, целта е ясна - да се дестабилизира управлението, е убеден вицепремиерът, който бе гост на официалното откриване на факултета по фармация при Медицинския университет в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 5 години

Ще изпълни ли обещанието, което даде по телевизята? Публично ли ще бъде?

21

ДОБРА РЕКЛАМА

преди 5 години

ЗАТЯГА СЕ ПРИМКАТА ОКОЛО ВРАТА НА ШАЙКАТА.ВСИЧКИ ЕВРОМЕДИИ СЕ ЗАНИМАВАТ С ГОЛЕМИЯУ КОРУПЦИИОНЕН СКАНДАЛ.И БОКО ДА НЕ СЕ СМЪЛЧАВА И ДА СЕ ПРАВИ НА ДЕВИЦА, И ТОЙ Е В КЮПА, НИЩО НЕ СТАВА БЕЗ НЕГО!

20

Анонимен

преди 5 години

КАКВО ОБЩО ИМА КАРАКАЧАНКАТА С ФАРМАЦИЯТА?И какво открива сега, той факултетът си работи вече 1 месец.

fallback