Снимка: БТА
fallback

Най-новото предизвикателство пред ЕС е цифровизацията и цифровия пазар. За периода 2003-2013 са създадени нови работни места за около 2 млн. работници, които са придобили умения и могат да бъдат от този най-висок интелектуален потенциал, който трябва да има в ЕС. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на конференцията "Технологии и единен цифров пазар: Възможности и предизвикателства".

По думите му обаче има и огромен недостиг.

"Говорим за 80 млн. европейски граждани които нямат елементарни познания в информационните технологии. Всички усилия на ЕК и държавите членки на ЕС са 70 млн. да увеличат способностите си, за да могат да отговорят на изискванията на работните места, защото знаем колко е важно да бъдат обучени за електронния информационен пазар", допълни той.

По думите на Цветанов страната ни се нуждае от граждански диалог във връзка с предстоящите европейски избори.

"Това, което заложихме от средата на януари е да можем да проведем граждански диалог в цялата страна по актуални теми, свързани с образование, цифровизация, регионално развитие, защото всеки регион има своята специфика. Чрез този граждански диалог, който ще бъде организиран между сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и Фондация "Ханс Зайдел" ще говорим по предизвикателствата и това какво можем да постигнем заедно", уточни той, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

To6ko56

преди 5 години

ЦИФРОВИЗАЦИЯ = КОМУНИЗАЦИЯ !!! РАДВАМ СЕ, ЧЕ НИЕ КОМУНИСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА УПРАВЛЯВАМЕ СТРАНАТА, ЖАЛКО Е ЗА НАРОДА, ЧЕ СЕ ОТКАЗА ОТ СОЦИАЛИЗАМА ???

16

Анонимен

преди 5 години

Боже, и това доживях! ЦвЦв да разбира и да прави "цифровизация"?Какво ли още ни чака?

15

Офцътъ

преди 5 години

Какъв диалог и какво си заложил бре Цецко едни красиви думички наредени без никакъв смисъл каква цифровизация като умишлено я унищожихте и ти си седнал мнение да изказваш непоискано и неподготвен както винаги

fallback