Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Управлението е стабилно, няма предпоставки за предсрочни избори. Бюджет 2019 е много добър, увеличават се заплатите в държавната администрация с 10%, на учителите с 20%, изброи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Той припомни, че ще има увеличаване на минималната заплата, на пенсиите, чиито таванът става 1200 лв.

"Дори КНСБ, казват, че това е най-добрият бюджет. БСП това никога не са го постигали. Те могат само да яхват напрежения", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

По повод скандала с вицепремиера Валери Симеонов и обидните му думи към протестиращите майките той обясни: "Ние от ГЕРБ сме политически отговорни и когато се налага веднага подаваме оставки. Но не можем да се бъркаме в работите на ОП".

"Румен Радев нарече България "блато". Той си мисли, че е президент на блатото ли? Интересно ми е, така ли представя България на международните си посещения? Недопустимо е", каза още зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Ели

преди 5 години

Да ми кажете, че политиката на унищожаване на БГ - народ, здраве, криминални деяния облечени в икономичеси грабеж, съсипване на цели макроикономически отрасли, ракови заболявания, здраве на нация нямат алтернатива - Несериозно!Нямаме друг изход.Няма, просто няма.Не може да отиваш на преговори за газ, и Плевенлиев да насажда извънземни теории, просто не зная от името на какъв говори.При наличие, че не е избран от Норъдът, всички помним чувалите.Абсурдно, сюреалистично, подигравка с БГ

34

Ели

преди 5 години

Какво имаме - унищожаване на цял отрасъл.- незаконни субсидии - Олаф,неплатено ДДС и мита - ДАНС и НАПи невравомерна употреба на Държавен знак.Извинявайте, да ми кажете, че няма алтернатива е несериозно.Да не говорим за депутати със странни поръчки, и братята им печелят от Чикаго търгове - извинявайте...Или виждаме присъдите, и то сериозни, или хората излизат на улицат.Докато чакаме алтернативата подобни тарикати, унищожаващи БГ ни обричат на гибел и ракови заболявания.30 г. ни унищожава

33

Ели

преди 5 години

В този смисъл да твърдите, че нямаме управленски потенциал, алтернатива е несериозно!Месо телешко и говеждо - внесено в опаковки 20, 25, 30 унции - имаме стандарти, то е произведено от... или за англоговорящи д-ви. Според Министерство на Земеделие -животното и употреба Държав. знак е живо и получава субсидия.Да, ама не, тук говорим за Измами- субсидии, държавен знак НПК, и неплащане на ДДС и мита - 2 милиарда загуби годишно.В същото време БГ производител не може да е конкурентен на 25 цента.

fallback