Днес депутатите ще гласуват третия вот на недоверие към кабинета Борисов, този път на тема "Здравеопазване".

Очаква се "против" вота да са 135 депутати. Трети ден пък предстои на протести на майките на деца с увреждания и на всички, които ги подкрепят. Исканията им остават без промяна, а като единствен изход от ситуацията те виждат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
 
Политологът доц. Румяна Коларова коментира, че днес предстои много интересен ден в Народното събрание, който също така може да бъде противоречив.

Още по темата

"Би било интересно дали ще се стигне до изслушване на Валери Симеонов. Предполагам, че мнозинството няма да подкрепи едно такова изслушване", допълни тя в студиото на "България сутрин".

Коларова каза още, че по всяка вероятност в рамките на редовните въпроси към членове на кабинета, Симеонов и опонентите му ще имат възможността пак да повторят тезите си.

Колегата ѝ проф. Димитър Димитров пък сподели, че от днешното гласуване на вота на недоверие ще бъде много любопитно какво ще направят ДПС и партия "Воля".

"Не е много ясна целта на подобен вот. Майките са психологически фактор", поясни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите на проф. Димитров има парадокс в това, че след като се стигна до развитието и работа по исканията на родителите на деца с увреждания, дойде и тази реплика на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase