Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Камарата на строителите поиска законови поправки, така че да се сложи край на сивия сектор.

След като вчера представители на браншовата организация се срещнаха с БСП, днес разговаряха с депутати от ГЕРБ.

Председателят на Камарата Илиян Терзиев обаче категорично обяви, че не става въпрос за политически интереси, а искат срещи с политиците, за да изложат най-наболелите си проблеми.

Един от тях е остарялата формула на ценообразуването. Строителите искат тя да бъда обновена, така че да отразява адекватно и в цялост процеса.

Освен това те настояват Закона за устройството на територията да бъде разделен на две части – едната да е по-скоро свързана с администрацията, а другата със строителството.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обеща, че ще подкрепи Камарата, защото в страната има 250 000 строители и те трябвало да останат тук, а не да работят в чужбина.

Той разкритикува социалистите, които вчера са дали на представителите на организацията "Визия за България", от която обаче се оказало, че строителството липсва.

А родните фирми според него били най-добрите, строели най-евтино, което се виждало от статистиката на инфраструктурните проекти в ЕС.

За санираните блокове по програма "Енергийна ефективност" имало едва 5% подадени жалби, от който едва 1% били основателни и то защото работели фирми, които не били в регистъра на строителите, обясни още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase