Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Възможностите за увеличаване на българския износ за Русия ще бъдат обсъдени в Москва. През 2017 г. стокообменът между двете страни се e увеличил с 41.6%, износът бележи ръст с 87%, а вносът – с 34.1%.

Разговорите ще се състоят в рамките на шестнадесетото заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Тя ще заседава в периода 24 - 26 октомври в Москва под председателството на енергийния министър Теменужка Петкова и Денис Мантуров, министър на промишлеността и търговията на Руската федерация.

Предвижда се да бъдат разгледани въпроси от различни области на двустранното икономическо сътрудничество - енергетиката, туризма, селското стопанство, информационните технологии, корабостроенето, селското стопанство, транспорта и други.

Българската страна ще отчете успешното сътрудничество за удължаване срока на експлоатация на 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

В рамките на заседанието българската страна ще информира руските си партньори за предстоящата процедура за избор на стратегически инвеститор за реализацията на проекта АЕЦ "Белене".

Очаква се на сесията да бъдат представени междинните резултати от предпроектното проучване за газоразпределителния център "Балкан".

Ще предложим и задълбочаване на двустранните връзки в туризма, особено при организацията на детския отдих.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

чичо

преди 5 години

При бай Тошо вече близо 30 години щяхме да получаваме ток от АЕЦ Белене. При него за година тай много 60,70 лева плащах за ток. А сега тези пари не стигат даже и за месец. Ама как сме с евро атлантическите ценности.

52

Анонимен

преди 5 години

Вчера една птичка ми подшушна, че цената на втечнените пиндостански въглеводороди, доставяни за Полша, е скочила 3 пъти. Разровете се. Може да е истина.

51

Анонимен

преди 5 години

Пак сметка без кръчмаря ЕС- абе аланкоолу първо питай немците и после преговаряй инак само изнервяте руския цар с разни хипотетични врътки

fallback