Снимка: Bulgaria ON AIR

Извинение и неподадена оставка – протестът на майките на деца с увреждания продължава с призива към Валери Симеонов да напусне поста си.

"Никой не е повярвал, че извинението на Симеонов е искрено. Самият той каза в телевизионно студио, че не иска да се извинява. Явно е, че премиерът го е накарал да се извини. Валери Симеонов не смята, че е направил грешка – поради това звучи неискрено. Извинението не свали напрежението, а дори го ескалира", отбеляза журналистът Валерия Велева.

В студиото на "Денят ON AIR" тя добави, че всичко, което твори Валери Симеонов, се струпва на главата на ГЕРБ.

"ГЕРБ са потърпевши от просташкия му език. Борисов е в незавидна ситуация. Той казва, че оставката на Симеонов би счупила управляващата конструкция. Валери Симеонов ли крепи тази конструкция? Разковничето на проблемите в "Обединени патриоти" са предстоящите евроизбори. Не може Валери Симеонов да бъде човекът, поради когото държавата трябва да спре да диша. Борисов го запази, заради сложните коалиционни взаимоотношения. Няма да се размине без отстраняване на Симеонов", категорична бе тя.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Евгени Петров се съгласи с колегата си, че правителството не се крепи на Симеонов.

"Междуличностните отношения в "Обединени патриоти" са много сериозни и Борисов не иска да си пъха пръста там. Обществото не е готово за предсрочни избори. Никой не прави избори около Коледа или януари и февруари. А май месец идват евроизборите. Ако трябва да вярваме на Борисов, че оставката на Симеонов би счупила управлението, то какво губят майките?", посочи той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

69

УГОДНИТЕ ДЖУРНАЛЯ

преди 2 години

ПРОСТАШКИ Е И ЕЗИКЪТ НА ПРЕМИЕРИНЪТ БОКО. КОЙ ЗАПОЧНА ПЪРВИ С ГРУБОСТИТЕ И ПРОСТАШКО ДЪРЖАНИЕ КЪМ МАЙКИТЕ - ИМЕННО БОРИСОВ! НАЛИ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ:"МАХНЕТЕ МИ ГИ ТИЯ ОТ ГЛАВАТА"! ПО ОТНОШЕНИЕ НА МАЙКИТЕ ЗАЩИТАВАЩИ ПРАВАТА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ НА ДЕЦАТА СИ. ЗАЩО САМО СИМЕОНОВ КЛЕЙМЯТ МЕДИИТЕ, А УДОБНО ПОДМИНАВАТ ПРОСТАКЪТ ОТ БАНКЯ. ДА СЕ МАХАТ И ТОЙ И ВАЛЕРКАТА МУ. ЕДИН ПО ЕДИН, ДО ЕДИН! МАРШ В ***

68

Fettove

преди 2 години

Ma kak sha sa darji na valeri dirjavata.. ko dumate vie ve....na Lilito Ivanova sa darji....na vechnata i sviatata....

67

Нинова - конфликт

преди 2 години

Др. Нинова е в конфликт на интереси, при гласуване на закони за горива и акцизи, при положение, че мъжът й Митко Нинов (бивш митничар) е високопоставен служител в Лукойл, с шефска заплата при петролния бос Валентин Златев (човек на Кремъл). Преуспява в дирекция Развитие и експлоатация. В БСП почти не знаят с какво се занимава другарят на председателката им, защото тя не говори за него и го държи в сянка. Двамата имали общ доход от 2500 лв., а той кара престижна кола "Акура" за над 100 000 лв.??