Снимка: БТА

Много трудно оттук нататък Валери Симеонов ще защити каквото и да било свое решение или предложение. Това смята вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя заяви, че в правителството наблюдаваме криза в управляващия екип.

Още по темата

"Ако гледаме от политическа гледна точка, наясно сме, че имаме криза в правителството, в управляващия екип, имаме криза в малката и голямата коалиция, защото от една страна има свалено доверие от една от партиите в председателя на парламентарната група", заяви Йотова.

По думите ѝ от вчера има свалено доверие в един от лидерите на партията в управляващата коалиция и това е довело до криза и в управляващото мнозинство.

"Нека да оставим на парламента и на политическите партии да решат каква да бъде тяхната стъпка и как ще излязат от тази криза", настоя вицепрезидентът.

Повод за напрежението станаха думите на Симеонов, който нарече родителите на деца с увреждания "група кресливи жени" и ги обвини, че спекулират с децата си.

По-късно премиерът Бойко Борисов заяви, че казаното от заместника му Валери Симеонов за майките на деца с увреждания е недопустимо и се извини за думите му.

От своя страна пък във Facebook пост Симеонов настоя, че не се отказва от нито една своя дума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase