Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова скочи на премиера Бойко Борисов заради коментара му за поисканата от Волен Сидеров оставка на вицето Валери Симеонов.

Още по темата
"Думите на Борисов са по-цинични и от думите на Симеонов. Днес той заяви, че няма да поиска оставката му, защото ще падне правителството", е казала председателят на БСП Корнелия Нинова в Стара Загора, цитирана от пресцентъра на партията.

"Между състраданието към болни деца и съпричастието към мъката на майките, от една страна, и властта и парите - от друга, той избра властта и парите", е добавила тя.

По думите й по този начин той подкрепя казаното от вицепремиера.

"Всъщност казаното от Симеонов изкара на показ истинското лице на Борисов. За тези хора няма нищо свято - нито майчинството, нито болката на дете. За тях е важно само да са на власт и да си разпределят постове и поръчки", смята Нинова.

Лидерът на левицата е заявила, че премиерът отново погазва всякакви етични и конституционни правила, твърдейки, че ако не управлява той, ако президентът Радев направи служебен кабинет, ще последва хаос.

"Това е ред, установен от Конституцията и законите на страната, това е част от правовата държава. По-голям хаос от това, което сега прави Борисов, няма как да има", е коментирала Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase