Снимка: МС
fallback

Премиерът Борисов разговаря в Абу Даби със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи на ОАЕ шейх Сайф бин Зайед Ал Нахаян, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Oще по темата

"В интерес на България и на Обединените арабски емирства е двете страни да изградят ефективно партньорство в стратегически важни области, сред които сигурността и борбата с тероризма", е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на разговора.

Премиерът Борисов изразил удовлетворение от наличието на взаимна политическа воля за активизиране на двустранното сътрудничество. Той изтъкнал значението на обмена на информация и опит в борбата срещу престъпността и контрабандата.

Според българския министър-председател би било добре да се развие сътрудничеството между службите на двете страни.

Министър-председателят определил като положително постигнатото взаимно признаване на свидетелства за управление на МПС. Влизането в сила през юли на Меморандума, който урежда този въпрос, е бил дългоочаквано събитие за съгражданите ни в ОАЕ, казал Борисов.

С него отпадна необходимостта те повторно да посещават шофьорски курсове и да полагат изпити във федералната монархия, уточнил премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 5 години

Некадърници; изгубихте руския и европейски пазар, че и северноафриканския! Сега ще ни предлагате на най- фашисткия арабски пазар, най- скапаната държава. За "услугата" колко ултрамюфтии се съгласихте да пуснете в България??? Продажниции!

69

Браво ГЕРБ!!!

преди 5 години

Браво ген.Борисов! Не напразно народът гласува за ГЕРБ. Направихте пробив в целия свят и се заговори за България с уважение! При комунистите, винаги изпадаме в девета глуха и започват да ни гледат с пренебрежение. Чудесни сте! Очакваме още добри новини и от Египет.

68

Маската на Зоро

преди 5 години

Борисов е изпратен там с друга мисия, най-вероятно във връзка със скандала с убийството на журналиста. ! Другото е просто параван.

fallback