fallback

"Аз започнах инициатива за това да има еднакви стандарти за автомобилите по отношение на замърсяването", заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов в разговор с Милена Милотинова в предаването "Брюксел 1" по повод постепенното въвеждане на ограничения за дизелите в някои градове в Западна Европа.
Oще по темата


"Тази моя инициатива беше подкрепена от Полша и Словакия, а на среща на екоминистрите още 6 страни се присъединиха. Така една много сериозна коалиция от 9 страни възложихме на ЕК да намери разрешение на наднационално ниво, за да бъде избегнат поредният двоен стандарт," обясни Нено Димов пред Bulgaria ON AIR.

Най-вероятно чак през 2020 година, имайки предвид предстоящите евроизбори през 2019 г., ЕК ще започне разглеждането на искането ни напливът на стари автомобили към Източна Европа да бъде ограничен, обясни за предаването "Брюксел 1" министърът.

За новия данък върху старите коли, за това отразява ли се на работата на кабинета поредният конфликт между Атака и НФСБ, и други актуални теми, гледайте целия разговор във видеото!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

До 59

преди 5 години

Ти да не си случайно някой от главните акционери на немските кочини та толкоз се палиш? Разбирач

54

еднакъв стандарт

преди 5 години

До До тариката с ваучерНякой да не е длъжен да ти плаща цялата сума бе ***? Държавата да не ти е благотворително дружество?Държавата помага и много ясно че за автомобил родно производство за да влее тези пари обратно в икономиката.А в Монтана и 5 лв. не дават та ако щеш не корейска ами тата да си купиш

53

Боли ги немците...

преди 5 години

...ама късно е либе за китка. Корейците навлязоха яко(кия,хюндай). Сега са наред китайците. Затуй ги боли немците. Да влизат по-скоро китайците и тогаз ще ги питам меркеловците. Помнете ми думите ,китайците стъпят ли яко в Европа ,заводите им ще са в България и тогава ще се качим на нови коли

fallback