Снимка: Архив, Булфото

Ден след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че е рано за разпад на "Обединените патриоти", от партията напълно смениха курса си и снеха доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Причина за това са острите нападки на Сидеров от екрана на партийната телевизия "Атака", който обвини Валери Симеонов, че е човекът на Джордж Сорос в българското правителство.

"Телевизионните съобщения по телевизия "Алфа" са долни лъжи. Ние спазваме политическите решения на коалицията. От тази телевизия показват насочени лъжи към Валери Симеонов. Очернени сме, не сме очаквали такава обида", отбеляза пред Bulgaria ON AIR депутатът от НФСБ Георги Колев.

Още по темата

"Считаме от 17.10.18, народните представители, ние – обидените, ние – предадените, представители на НФСБ, снемаме доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Считаме от 17.10.18, народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров, в страната и чужбина, по някакъв начин не следва да се обвързва с политическа партия НФСБ", заяви народният представител.

Лозунгът на малката коалиция е: "България над всичко". Според Колев партията трудно ще застане зад тези думи, ако основателят на коалицията напада с лъжи свой партньор.

"Правим всичко възможно да постигнем икономическите показатели, които обещахме на нашите избиратели. Причината за разпрата е желанието на Сидеров да бъде водач на листата на "Патриотите" на предстоящите избори за Европейски парламент. Това е заливане с помия и рекет! Ние ще отстояваме позицията, която сме заели", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase