Снимка: архив, Булфото

  Поредният конфликт между Волен Сидеров и Валери Симеонов разклати стабилността в малката коалиция. От НФСБ обявиха, че снемат доверието си от лидера на "Атака" и са категорични, че не искат той да оглавява парламентарната им група.

Още по темата

"НФСБ е декларирала, че ще бъде стабилна и ще се отнася отговорно към управлението на тази държава. Има да се изпълнява програма заедно с коалиционния ни партньор ГЕРБ. Като има недоразумения или действия на лица, които увреждат интересите на коалицията се постъпва по един начин - когато на една лодка има изгинала дъска, тя се сменя с нова" коментира в "Денят ON AIR" депутатът Йордан Апостолов.

По неговите думи Волен Сидеров иска да бъде водач на листата за изборите за Европейски парламент и това е причината за скандала. Той определи клиповете, излъчени по телевизия "Алфа", като чудовищна манипулация.

Относно обвинението на Волен Сидеров към Валери Симеонов, че работи за разкол на църквите в Украйна и Македония, депутатът Йордан Апостолов заяви, че не трябва да се бъркат в работата на църквата.

Според него Волен Сидеров изпълнява послания на чужди патриарси и е проводник на интереси чрез свои ментори като генерал Решетников.

Той обясни, че те не гонят "Атака" от коалицията, но поведението на лидерът им би довело до това - сами да напуснат.

"Има как тази формация да бъде заместена в рамките на коалицията ни с ГЕРБ, за да могат да се движат нещата в тази страна напред", заяви Апостолов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase