Снимка: архив, Булфото
fallback

Депутатите от НФСБ в коалицията "Обединени патриоти" обявиха в писмо до медиите, че свалят доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който е и председател на ПГ на патриотите.

В него те пишат:

Oще по темата

По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическият съвет на Коалиция "Обединени патриоти" от 11.09.2018 г., с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет", подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, НФСБ заява, че:

1. Считано от 17.10.2018 г. народните представители на НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността Председател на парламентарната група "Обединени патриоти";
2. Считано от 17.10.2018 г. народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев;
3. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с ПП НФСБ.

Писмото е подписано от НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ПП НФСБ В 44-то НС:
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ
БОРИС ЯЧЕВ
ХРИСТИАН МИТЕВ
ПЕТЪР ПЕТРОВ
СЛАВЧО АТАНАСОВ
ГЕОРГИ КОЛЕВ
ЙОРДАН АПОСТОЛОВ
РОСЕН ЖИВКОВ

Предполага се, че решението на хората на Валери Симеонов е заради директните обвинения на Сидеров към лидера на НФСБ, отправени снощи от ефира на спряната телевизия "Алфа".

В четири кадъра националистът Сидеров обвини съратника си Симеонов, че призовава за неспазване на канона и открито иска разкол на църквите в Македония и Украйна. Лидерът на "Атака" обвинява коалиционния си партньор от НФСБ, че е човек на Сорос и атакува православието.

Той пише още, че Истанбулската конвенция е щяла да мине под натиска на Симеонов и шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, но била спряна само благодарение на яростното противопоставяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Волен-руска подлога

преди 5 години

Сидеров е гъзоолизец храбър. Браво Сидеров продължавай да лижеш руския ботуш на Путин и да унижаваш България...

36

Футуролог

преди 5 години

Тези двамата Волен и Валери са наивници и никой не ги брои за сливаВажен е онзи Симеон Сакскобурготски дето още получава пенсия от германската държаваПреди малко слушах германофила Росен Плевнелиев да възхвалява времето преди 1944И редица други фашизоидни елемни се подвизават у нас под крилото на КобургаЗа такова държание от "родните германофили" в прослувутата Германия лично Меркел щеше да нареди да бъдат вкарани в затвораДефакто Сакскобурготски и сие унищожиха либерализма на Меркел

35

Анонимен

преди 5 години

Като ги гледам тия двамата и се чудя, кой е *** о та и кой о Ли го френа.Помагайте.

fallback