Снимка: Булфото, архив
fallback

Всеки втори българин смята, че контролът в системата може да бъде подобрен, ако се възприеме задължителното здравно застраховане. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев, който представи пред ресорната парламентарна комисия своите предложения за реформи в системата.

Oще по темата

Неговият модел предвижда здравната каса да заплаща лечение до 700 лева, а разходите над тази сума да се покриват от здравни застраховки, които ще бъдат задължителни.

По предварителни сметки техният размер трябва да бъде 2 процента върху дохода или фиксирана сума от 12 лева на месечна база.

Пред депутатите Ананиев представи анкета, според която 70% от българите смятат, че системата, която в момента функционира е социално несправедлива и не създава равен достъп до здравеопазването.

82% казват, че заради лошия контрол тази система не работи добре.

"Третото нещо, което отбелязаха българските граждани, които бяха анкетирани, е, че са готови да дадат допълнително средства, но искат да знаят какво ще получат", коментира здравният министър.

Ананиев обясни, че това не се прави за да се вкарат пари в системата, а за да се създадат условия тези пари да подобрят качеството на българското здравеопазване и да дадат достойно възнаграждение на хората, които се грижат за нашите пациенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Медсестра

преди 5 години

До Анонимен 19За някои от най-разпространените при децата заболявания (напр. гнойна ангина) здравни пътеки НЯМА! Не са предвидени от нашите брилянтни законодатели незнайно защо и не се заплащат от касата. Много лекари са принудени да записват в болничните книги децата с ДРУГИ ДИАГНОЗИ, само за да получат тия дечица лечение. Ако искате да се гневите, гневете се нва горните етажи на властта и здравеопазването, пълни с мошеници и буквално убийци, а не говорете срещу лекарите!

19

САНИТАР

преди 5 години

До ДоктораАбсолютно прав си - скоро имах вземане-даване с една спешна голяма болница, където признавам хирурзите си свършиха отлично работата, но..... до там. След което те мятат като парче месо, принуден си да правиш мили очи на санитарки, сестри...... пълна трагедия. Третират те като нищожество и само се чува - "КУПИ ТОВА, КУПИ ОНОВА". Дайте кръв -. Пълно е с цветни братя, които СА 100% НЕОСИГУРЕНИ. БЕЗ КОМЕНТАР.АБСОЛЮТНА КЛОАКА, НЕ БОЛНИЦА. Няма да плащам повече Ананиев, ясно !!!

18

Няма пари

преди 5 години

Българите нямат пари за оцеляване. мед мафията краде над 5 000 000 000 годишно от народа чрез нагло престъпни диверсии ..Колкото повече и по трайно болни има толкова по голяма е далаверата за мед мафиотите ..

fallback