Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Родители на деца с увреждания отново излизат на протест, въпреки подписания вчера план за действие по приемане на законодателството за хората с увреждания.

Протестът е под надслов: "Системата ни УБИВА всички - отговорност на Бойко Борисов".

Oще по темата

Началният час е 17:30 часа, а мястото, където се събират - пред сградата на Министерския съвет.

Протестиращите ще настояват при тях да слезе премиерът Бойко Борисов, за да му потърсят сметка за неизпълнени ангажименти, за липсата на реални реформи и за незаинтересоваността от ефективно и компетентно управление, предаде "Фокус".

Родителите на деца с увреждания настояват за промени в Закона за хората с увреждания, в Закона за личната помощ и Закона за социалните услуги.

На 9 октомври тази година министърът на труда и социалното подпомагане Бисер Петков и министърът на финансите Владислав Горанов подписаха план за действие по приемане на законодателството за хората с увреждания. В него се почосва, че на 11 октомври проектът на Закона за хората с увреждания ще се разгледа на Национален съвет за интеграция на хората с увреждания. На 16 октомври той ще бъде разгледан в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

На 17 октомври да влезе за одобрение в Министерския съвет и на 19 октомври да бъде в Народното събрание.

Като втора стъпка в плана е Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ да се обсъждат и приемат в пакет от Народното събрание.

Третата стъпка е да бъдат създадени условия за приемане на Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ до средата на декември 2018 г., за да влязат в сила до следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

Борисов колкото и да се кланя на оня горе няма да бъде пощаден от възмездието неговите внуци също могат да станат хора с увреждания когато него го няма вече и да те ще ползват милиардите му но няма да са по щастливи от проклинанията на толкова майки ,възмездието ще ги настигне дори и малко по-късно

27

Анонимен

преди 5 години

Тези майки и родители са най-големите герои на България защото отстояха не се продадоха и издържаха толкова време те си знаят на какво -истината е обаче че още никой не ги е подкрепил от останалото население ,ако с тях бяхме излезли всички маже би тоя клоун щеше да се измете към дама си да радва внучетата ДОКОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМЕ

26

Анонимен

преди 5 години

Стига бе хора, не виждате ли че Бойко е зает да давата пресконференции и отчети за свършената работа по убийството в Русе пред посланниците

fallback