Снимка: архив, Булфото
fallback

"Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания. Тяхната мъка няма цвят. Нека покажем на Борисов, че свърши времето, в което можеше с раздаване на милиони да купува послушание", написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Oще по темата

"Обещаните 150 млн. няма да решат проблемите без промени в законите. Още през юли ние внесохме закона за личната помощ, изготвен заедно с майките. Два месеца и половина отлежава на бюрото на Караянчева. Досега можеше отдавна да е факт... А майките стоят четири месеца в палатките с децата си. Управляващите ги лъжат, разделят ги, противопоставят ги", пише още Нинова.

"Онзи ден на среща с тях една майка сподели, че някои от децата вече не са живи. Помните ли как започна всичко? Отказаха да ги пуснат в парламента на среща с нас, защото носели рекламни материали. Рекламните материали бяха надписите на гърдите им - "Системата ни убива". Нека застанем до тях и им покажем, че няма да го допуснем. Системата може да се промени", добавя още лидерът на БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

ДОМ,

преди 5 години

в който децата с увреждания ще живеят с храна, облекло, лекарски надзор, екскурзии, игри.НИКАКВИ ПАРИ на ръка.Родителите да работят , ще могат да вземат децата си , когато искат. да ги виждат. Такива домове има в САЩ и др. страни.А от коментарите виждам, че и у нас има, но са дневни.Направете ги целодневен дом, истински дом, истински грижи.Така децата и като станат на 18+ години, ако родителите починат- ще имат ДОМ. ВМЕСТО да се пилеят пари и ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ скандали от БСП, Омбудсман.

42

Анонимен

преди 5 години

Другарката Нинова не я пускайте много близо до децата, че да не им открадне някоя близалка!

41

Jon

преди 5 години

К-та да си продаде фирмите който приватизира и да финансира хората с увреждане за 100 години напред.

fallback