Архив: Булфото
fallback

БСП ще внесе вота на недоверие в първите дни на идната седмица и няма да прави консултации с другите парламентарни групи. Това заяви соцдепутатът Крум Зарков и увери, че от левицата работят по мотивите за вота.

"Ще внесем ясни мотиви и алтернатива за здравно-осигурителния модел. Който се разпознае в тях, е добре дошъл да ни подкрепи", отсече Зарков.

Той добави, че очаква подкрепа от всеки депутат, който чува от избирателите в своя регион, че така здравната система не може да продължава.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че от движението още не са запознати с мотивите за вота на недоверие и неговата парламентарна група не е била търсена за консултации.

"Ние сме опозиция в 44-то НС и това предпоставя определено поведение на ДПС. Но трябва да се кажат две неща. Първото е, че не сме видели мотивите на вота. Би трябвало първо да ги видими и тогава да коментираме. Втората важна тема е дали ще има консултации. Все още не сме търсени за консултации по вота на недоверие", уточни Карадайъ.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки пък настоя, че неговата партия е за всякакви идеи за подобряване на здравеопазването, но не смята, че вотът на недоверие ще е решението.

"Ние ще подкрепим всяка идея за положителна промяна в здравеопазването. Но няма да подкрепим чисто формално самият вот на недоверие, защото една такава подкрепа би пратила страната в хаос и по никакъв начин не би довела до решаване на проблемите в здравеопазването", заключи Марешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

месара

преди 5 години

"Ще внесем ясни мотиви и алтернатива за здравно-осигурителния модел".........абе другари, къде ви беха тия мотиви и алтернатива до като бяхте на власт? но сега гласове ви трябват,и изведнъж станахте загрижени! да, ама народа вече ви знае и мотивите и загрижеността!!!

27

дядо Соци

преди 5 години

Мислех да напиша и аз нещо , ама като прочетох коментарите до тук ,става ясна отношението на мислещите хора към БСП. Отказах се.

26

Анонимен

преди 5 години

Поредния кьорфишек на "Русофили за смяна на модела" и "Системата убива" !

fallback