Снимка: БТА
fallback

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес към хората от третата възраст по случай Международния ден на възрастните хора. Държавният глава е патрон на честванията по повод празника, съобщават от прессекретариата му.

Oще по темата

В писмото си Румен Радев подчертава, че съществуването в бедност, лишения и изолация е участ за голяма част от възрастните хора в България и те с право настояват за дългосрочна държавна политика, която да подобри качеството на живота у нас.

"Моментните прояви на загриженост могат да бъдат временно решение на затрудненията, но не са в състояние да Ви гарантират сигурността, която заслужавате. Убеден съм, че е необходима промяна в нагласите за мястото на възрастните хора в обществото. Съхраняването на Вашата активност трябва да се превърне в приоритет при формирането на социалната и здравната политика в бъдеще", посочва в адреса си президентът си.

Той изрази мнение, че тенденцията на застаряване на населението изисква адекватни управленски решения още днес.

Румен Радев отбелязва, че доверието помежду ни и споделянето на общи ценности изграждат единението, от което се нуждаем, за да чувстваме опората на цялото общество.

"Следването на принципа за солидарност не се изчерпва с начина, по който се акумулират средствата за пенсионноосигурителната система в България. Взаимното разбиране и подкрепа не се изчисляват в месечни вноски, те са знак за осъзнаването ни като общност. Оздравяването и укрепването на социалната тъкан започва с грижата за децата и възрастните хора", пише в поздравлението си президентът и завършва: "Международният ден на възрастните хора ни подсеща още нещо - благата дума и сърдечният жест на внимание са всичко, което очаквате от най-близките си хора. Бъдете здрави и се радвайте на достойни старини!", се оказва още в поздравлението на президента Румен Радев по случай Международния ден на възрастните хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 5 години

Днес ако съдим по казаното на Радев от Нинова по телефона тя е ка вълна единение но той пак не е стоплил какво ще единява ще единяват офшорките на дъртите комунисти че като е една таксата за превод на парите за избори ще е по- малка между другото къде се загуби Ге.й Станишев отдавна не съм му чувал по телевизията гъзообразните изхождания.

57

коза мостра

преди 5 години

румба стига с тези клишета и празнодумства. то и аз без да съм президент виждам недостатъците. това политиците сте странна порода...обещавате,обещавате и като заемете висши постове забравяте всичко което сте лъгали. така че ако обичаш напусни сцената, то и без това от твоя пост нищо не зависи...освен харчене на пари,мнооого пари

56

гост

преди 5 години

кои говори тия просттии, нито е президент ,нито генерал ,а сие един обикновен като вси4ки нас , някаква си твар, която се мъчи да излъже другия .цял живот е пълзял и иазведаж генерал президент ,ш у шо м и га ло пата за фурна

fallback