Снимка: БТА
fallback

Оставам непреклонен за диференциран Данък добавена стойност. Това обяви министърът на финансите Владислав Горанов по повод настояване от различни браншови съюзи и организации за промяна на налога за хляба.

"Така е записано в данъчните закони, ако се направят промени ефектите ще са краткосрочни, и само ще се обърка данъчното законодателство", подчерта той, цитиран от Investor.bg.

Горанов се надява, че с корекции в тавана на пенсиите ще се премахне несправедливостта във формулата и съобщи, че се обсъждат промени в тази посока. Той напомни, че това пълното отпадане на тавана няма да се случи през 2019 г.

"Действащото законодателство предвижда увеличаване на тавана на сегашните пенсии и отпадане на при новоотпуснатите пенсии", посочи финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Iceblast88

преди 5 години

А други думи ви казва - ако искате промяна, то е крайно време за масово гражданско неподчинение и отказ от плащане на каквито и да са данъци! 2 месеца така и да видите как ще се намерят пари за всички! А възтановяване на данъци кога ше имаме? И без това сега всеки с заплата над минималната държавата му казва в прав текст -оправяй се сам, ти имаш само задължение да изхранваш !

15

Е-е-е, а стига де

преди 5 години

Сивата икономика, сиватаааааааааааааа!Ама нали е ОПАСНО за живота, да принудиш тъй наречените бизнесмени, да си внасят данъците честно и почтено ....?П.П." Винпром Карнобат " например или захарните заводи или .......... Много станаха, но де юре са къде-къде повече!

14

Шопо

преди 5 години

Това момче дали довърши къщата за 2 000 000 ? ???

fallback