Снимка: Президентство
fallback

Важно е да преосмислим философията в образователната ни система, да преосмислим начините, по които предаваме нашите ценности на младите ни хора, заяви президентът Румен Радев, който отличи младежи, постигнали за първи път у нас златно ниво в международната младежка програма "Награда на херцога на Единбург – България".

В изказването си президентът постави въпросите доколко успяваме да приобщим младите към тези ценности, доколко успяваме да ги приобщим към процеса на познание и доколко създаваме среда, в която този процес на познание, на самоизграждане, е достатъчно забавен и емоционално привлекателен за тях.

Президентът посочи, че програмата стимулира младите хора да си поставят високи цели и високи амбиции, които сами формулират. Тази програма кара тези млади хора да бъдат много по-отговорни за собственото си бъдеще, сами до контролират това бъдеще и по този начин да допринасят за напредъка на цялото ни общество, отбеляза държавният глава, цитиран от своя прессекретариат.
 
По думите на Радев в днешно време на нашата планета има близо два милиарда младежи и всички те са изправени пред предизвикателства, непознати на поколенията преди тях.

Малко по-късно Румен Радев присъства на церемония по отбелязването на Международния ден на мира пред Паметника на Незнайния войн в София.

"Вярвам, че човечеството е ковач на собственото си бъдеще. Бъдеще, в което мирът няма алтернатива, а съхраняването на крехкия дар на разбирателството се превръща в обща отговорност и споделена задача", бе част от поздравителния адрес на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Маленакисчето

преди 5 години

Господин президент,пише ви учител,за когото тази професия е дар.Трябва да има нови изисквания към директори,инспекторати и родители.В момента нищо не е на мястото си.Цари страх,безобразия и липса на качество.Децата знаят,че наказанията са фиктивни и всичко се повтаря ежедневно.Учениците от горен курс масово не посещават учебни часове.Учителите са с вързани ръце от директори и инспектори.Загиваме Господин Радев,загиване.Помогнете!!!

24

Анонимен

преди 5 години

Господин президент прав сте но за това няма пари.Вижте българското образование сега немското сега пак българското сега пак немското българското е пред закриване и отиваме към умствена смърт.Ако българското образование ще е с даскали като оная с БАлгарията по-добре да си спестим пари и да го закрием и да ги дадем за нещо по-смислено, примерно нов блок на АЕЦ Козлодуй, пък и вече Бойко официално каза че образовани не му трябват, били му трябвали общи бачкатори.

23

Анонимен

преди 5 години

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ- ТОВА ЗА КОЕТО ГОВОРИТЕ Е МНОГО, МНОГО СКЪП ПРОЦЕС- ПОГЛЕДНЕТЕ ДЪРЖАВИТЕ В ЕС КАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ ВП ОТДЕЛЯТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ, СЕГА ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКО Е ВП- А СЕГА ВИЖТЕ И У НАС. КОГАТО НАШЕТО ОБЩЕСТВО ОСЪЗНАЕ КАКВО ТОЧНО ИСКА ТОГАВА МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО. НЕ МОЖЕ УЧЕНИЦИТЕ ДА БИЯТ И ТОРМОЗЯТ УЧИТЕЛИТЕ СИ, А ТЕ СМАЗАНИ И НИСКОПЛАТЕНИ ДА ИСКАТ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ. ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН МИНИМУМ ЧАСОВЕ В ДГ - АМО МАЙКАТА НЕ РАБОТИ- ЗАДЪЛБИТЕЛНИЯ ПРЕСТОЙ- 4 ЧАСА- ТАКА Е В ЕС

fallback