Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

За ДПС големият проблем за страната е колапсът на държавността и изключително тревожната общeственополитическа обстановка, а факторите за това тревожно положение са липсата на управленска визия на държавата, повърхностна популистка политика, война между институциите. Това заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ в декларация на старта на новия парламентарен сезон.

"Популизмът и национализмът са във властта и войнствено налагат своите представи, които са далеч от основни права и свободи и демокрация. Като последица от водената политика гражданите живеят в абсурдно двойнствено време - налаганото от управляващите - на нескончаеми победи, геройства, митологично време на успехи и на значим икномически напредък, и другото - на отделния член на нацията, за празния джоб, проблемите в здравеопазването, образованието и лично неудовлетворение от живота", настоя Карадайъ.

По думите му основната задача е да бъде решен големият проблем - спешно неотложно реанимиране на държавността.

"Смяна на министри, какво от това, предсрочни избори и какво от това? По-важният въпрос е какво да се прави, как да се възстановят демократичните механизми на управление и как да се върнем към нормалнсотта, как да продължим диалога между партиите, между институциите, между гражданите", настоя той.

Карадайъ добави и че предупрежданията на ДПС за създаването на "тази безпринципна коалиция в името на властта" не са били чути.

"ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговроност за провала на своята политика, да предложи решения днес, защото утре ще е късно. Формуларата на властта е грешна и ако не се промени, нищо няма да се промени", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Осман

преди 5 години

Те нямат нищо общо с Ердоган. По скоро с Путин. Ама нали двамата са авери вече е без значение. В Лозница ДПС направиха паметник на "възродителя" П.Кубадински. Скулптора също е турчин. Абревиатурата им трябва да бъде ТКПБ -Турска Комунистическа Партия в България.

41

Анонимен

преди 5 години

За ДПС големият проблем,че не са коалиционен партньор на ГЕРБ и не могат да крадат.Цялата шайка да си заминава в Турция да живеят в Ердогановия рай.Тук в България са натрапници.

40

толерантен

преди 5 години

"Колапс", с неоценимата помощ на дпс и лично на Доган.

fallback