Инжинер Глосов ще си се вози на стария джип. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Министърът в оставка Николай Нанков е спрял поръчката на АПИ за луксозни джипове, пише "Труд" като се позовава на потвърдена информация от МРРБ.

Нанков не е бил информиран за търга, коментираха от кабинета му.

Освен това цената и параметрите на обществената поръчка не били съгласувани и не получили одобрение от МРРБ.

Поръчката на АПИ беше за покупката на два джипа на обща стойност 220 хил. лв., предвидени за централната администрация на структурата.

Агенцията е поръчала и други 51 нови автомобила, като общата стойност на поръчката достига 1,3 млн. лв.

Двата автомобила трябвало да са високопроходими и да могат да преминават през тежки терени, както и двигателят да е мощен, е описано в обществената поръчка. Цветът задължително трябвало да е черен металик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Друг

преди 5 години

Амиии като видяха какви пътища строят ,какво друго да поръчат. То и в центъра на софия след ремонтите на Трейс..Ама и черни да са?? За какво само трябва да са мощни? То цялата държава е със знаци 40 ?? Току виж вдигнат 53 и се изтрепят. Браво министъра е спасил живота на подчинените си.. евала

39

Пилеят

преди 5 години

Пилеят народните пари, но всичко си има край. 220 хлд за високопроходими 2 джипа, смях ... къде ще годите бе АПИ на луната ли? Поръчали са още 51 автомобила, давай нали друг плаща.

38

ЛАЗО

преди 5 години

Геройство,Хърватска се разделиха със сто милиона,а ние с два джипа.По Бойковски стига прах в очите на слепите.Пази боже гладно да прогледне.

fallback