Снимка: Булфото

НФСБ няма да излезе днес от управляващата коалиция, смята лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки, съобщиха от "Воля". Коментарът е по повод информация, че НФСБ, чийто лидер е вицепремиерът Валери Симеонов, ще реши на заседание днес дали да остане в управляващата коалиция. 

"Няма нужда да чакаме края на заседанието им, за да разберем резултата. Никой лесно не се отказва от кокала във властта. Симеонов само вдига пушилка, за да повиши тежестта си в кабинета. Така че спокойно. Сътресения няма да има", коментира още Веселин Марешки.

Още по темата

Тази вечер Националният изпълнителен комитет на НФСБ се събира в Бургас, за да обсъди позицията си относно вчерашните оставки. Очаква се късно тази вечер или утре да има резултати от съвещанието на партията, която е част от коалицията "Обединени патриоти“.

Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов вчера съобщи за "Фокус“, че оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски не са съгласувани с партията.

Вицепремиерът обясни, че не е чул никакви аргументи за уволненията на 3-мата министри и подчерта, че коалицията отдавна не функционира. Според него това не са оставки, а уволнения. По думите му Бойко Борисов ще оцелее, но не се знае дали и държавата ще оцелее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase