Снимка: БТА
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров защити новия директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.

Както е известно, от НФСБ възразиха остро срещу назначението й и обявиха, че кандидатурата на Козарева не е обсъждана на Политически съвет на управляващата коалиция. Освен това хората на Валери Симеонов смятат, че за това назначение е отговорна единствено партия АТАКА.

Oще по темата

"Във връзка с интригите покрай назначаването на Габриела Козарева за директор на Агенцията по вписванията заявявам следното: Подкрепям нейната кандидатура. Козарева е доказан специалист, не е партиен активист на никоя партия", посочи Сидеров, цитиран от пресцентъра на своята партия. По думите му държавната администрация има остра нужда от такива кадри.

"По мое предложение, съгласувано с премиера Бойко Борисов, бе назначена, така както по предложение на Валери Симеонов беше назначен ген. Кирил Войнов за временно изпълняващ функциите на председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)", заяви още Сидеров.

Той посочи, че премиерът Борисов се съобразява с коалиционните предложения и винаги търси баланс в тях.

"В случая "Козарева" няма никакви основания за обструкции, освен ако някой политик, държавник или член на правителството се страхува, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни за негово участие във фирми и конфликт на интереси. Но това е негов проблем и не е повод за коалиционни интриги", завършва писмото на Волен Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

1

преди 5 години

До Стамат,и тогава щеше да видиш,третия мандат на тиквата,и неговия помощник акушера-физкултурник,в ЦСЗ.

37

Мустафа

преди 5 години

най-кадърните кадри са в ДПС!

36

Стамат

преди 5 години

Е, друго си беше 2013-та, БСП да назначи професионалиста Пеевски за Шеф на ДАНС......

fallback